Verslag 16 november – Workshop: LinkedIn

Verslag van een deelnemer
Vandaag ben ik aanwezig geweest bij de workshop LinkedIn, die door Aliëtte Venema van Bureau Oker gegeven werd. Aan de hand van een aantal vragen zoals: wat is LinkedIn, waarom moet je een LinkedIn-profiel hebben en hoe ziet dat eruit – zijn we door het programma heen gegaan.

LinkedIn is een netwerk met zakelijke inslag om contacten te krijgen met mensen die voor jou – bv. in verband met het vinden van werk – interessant (kunnen) zijn. Ook kan je via LinkedIn laten zien wie je bent en wat je kan. Het is PR voor jezelf, waarmee je jezelf online profileert en beter zichtbaar wordt. Wil je de presentatie nog eens doorlezen, dat kan – hij komt op onze website te staan.

Als tip werd bv. meegegeven, om een leuke, duidelijke “zakelijke” foto van je gezicht te plaatsen, met in de kopregel een korte omschrijving van jezelf/wat je kracht is. Bv. receptioniste, accuraat, betrouwbaar, beschikbaar. Ook kan je als je een tuin hebt ontworpen het tuinontwerp en een foto van hoe de tuin is geworden toevoegen. Dit geeft een goed beeld van wat je kunt. Aan het eind van de workshop hebben we een samenvatting van de workshop en 10 tips meegekregen om beter gevonden te worden op LinkedIn. Aliëtte dank je wel.

Meer informatie: www.bureauoker.nl

Download: Presentatie LinkedIn Workshop