Verslag 23 maart – Presentatie: Werkwijze UWV

Wederom een succes afgelopen maandag 23 maart in het werkcafé “De Arke”
Dhr van der Meer van het UWV kwam langs om ons te vertellen over de werkwijze van het UWV, het was een leerzame en gezellige ochtend, het persoonlijk contact van het UWV richting ons wordt zeer gewaardeerd. Wij danken de heer van der Meer voor de goede uitleg en het beantwoorden van onze vragen.
Duidelijk is er uitgelegd het hoe en waarom van de digitalisering van het UWV en het weinige persoonlijk contact, dit is een tendens wat terug te zien is op alle vlakken in de huidige samenleving. Hierdoor is er in de toekomst een groot verlies van banen, of een verschuiving hiervan.

Afgelopen zondag was er een interessante uitzending van de VPRO “tegenlicht” over de werkloosheid. Op internet terug te zien met de volgende link http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/werken-van-morgen.html. Werkt de link niet, dan accepteert uw browser geen cookies. Dit kunt u aanpassen in de instellingen van de browser.

Op de bijeenkomst van 9 maart jl. is er gesproken om iemand van de gemeente uit nodigen, dit kon helaas niet doorgaan omdat de maandagochtend niet past binnen de werkzaamheden binnen de gemeente. Aangezien het over 2 weken paasmaandag is wordt geprobeerd onze bijeenkomst te verschuiven naar dinsdag 7 april. Misschien kan de gemeente op dinsdagochtend wel komen.

Wanneer dit niet doorgaat is er over vier weken weer werkcafé.

Een deelneemster