Netwerken kan eigenlijk iedereen. Het is niks anders dan het leggen en onderhouden van contact met mensen. Mensen die voor jouw privéleven of carrière van betekenis kunnen zijn, maar ook mensen die jij op jouw beurt kunt helpen door kennis en informatie uit te wisselen. Netwerken is dus allesbehalve eenrichtingsverkeer.

Er zijn veel manieren om te netwerken en iedereen kan er zijn of haar eigen invulling aan geven. Netwerken hoeft ook absoluut niet formeel of zakelijk te zijn. Zo kun je netwerken tijdens een verjaardag, tijdens vrijwilligerswerk of tijdens het sporten. Ook kun je gebruik maken van sociale media zoals Facebook en LinkedIn.

WerkCafé Drachten wil jou actief ondersteunen in het uitbreiden van je persoonlijke netwerk. De kracht schuilt daarbij in haar deelnemers. Door kennis en informatie te delen en elkaar te stimuleren, helpen we elkaar verder. Wellicht geeft iemand jou net die ene tip die leidt naar een nieuwe baan of kun jij de ander van dienst zijn in zijn of haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Jouw actieve bijdrage is dan ook zeker van belang.

Misschien roept het woord netwerken enige terughoudendheid bij je op. Iemand aanspreken in een volle ruimte, waar mensen al in groepjes staan te kletsen, is bijvoorbeeld niet iets wat iedereen graag en gemakkelijk doet. Ook hierin wil WerkCafé Drachten je ondersteunen. We willen je laten zien dat netwerken leuk en gezellig kan zijn en je helpen over eventuele drempels te stappen. Bezoek eens één van WerkCafés (zie Agenda) en je zult merken hoe gemakkelijk je contact maakt.

Meer informatie over netwerken vind je hier.