Martin

Vanaf de oprichting van het Werkcafé Drachten is Martin, 54 jaar, een trouwe bezoeker. Hij werd getipt door een voormalige klant over het Werkcafé. Want Martin had met veel plezier 27 jaar bij Dixons gewerkt, maar zoals zovelen raakte hij werkeloos en begon zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Echter als je 50+  bent is de aanwas voor werk bijna nihil. En wat doe je dan: ligt je focus alleen op het verkrijgen van een andere baan? Heb je angst en zit je in de mineur voor de toekomst? Stel dat je nóóit meer een baan krijgt.

Man van ideeën
Na overleg met het UWV wilde Martin het in een andere richting zoeken. Hij bleef regelmatig solliciteren, maar vatte daarnaast het plan op om ideeën te ontwikkelen voor bijv. de middenstand in Drachten. Voor Philips een scheerevent opzetten of op een goedkopere manier een steeg ombouwen als doorgang naar het centrum van Drachten. Dit alles met als doel om Drachten op de kaart te zetten. Hij zocht regelmatig contact met de politiek om zijn plannen onder de aandacht te brengen. En uiteindelijk zou hij dan van alle ideeën een portfolio kunnen maken en zo een andere CV.

Weer aan de slag
Echter na 13 maanden werkloos te zijn geweest kreeg hij via Facebook een vacature bij Vitalis toegestuurd door een oud-collega. Hij solliciteerde en werd uitgenodigd voor een gesprek. Hierna volgde al snel een tweede gesprek en hij werd aangenomen. Zijn contract bestaat uit drie periodes in totaal voor 2 jaar. Het is een drukke baan met afwisselende werkzaamheden.

Tip ter afsluiting
En in overtuiging wil Martin de tip meegeven om niet te wanhopen, schuldig of iemand de schuld geven van de situatie.

‘Probeer je aan te passen aan de situatie zoals die is, en misschien gaat komen. Gelukkig zijn is een groot woord, maar de stemming zit in jezelf en die straal je uit.’

Martin